20 Eylül 2012 Perşembe


 14 EYLÜL CUMA
    PATTAYA

Gece 10:45 sularında, Pattaya - Walking Street yakınlarında bir yerde indik tuk-tuktan. 
Şansımıza yağmur yağmaya başladı. E...k gibi ağır çantalarla (ki bu çantalara en kısa zamanda bir ayar çekmeliydik, yoksa bu ağırlık bizi sakat bırakacaktı) hiç tanımadığımız bir yerde, hem de hiç araştırma yapmadığımız bir şehirde, kalacak bir yerler aramaya başladık. 
Ama ne mümkün....
Yağmur altında, sırtımızda çantalarla sanırım 1 saatten fazla, kalacak bir yer aradık... Hemen hemen her yer dolu, yada pahalıydı... Sonunda geceliği 2 kişi 300 Bahta (17 TL)  bir oda bulduk. Oda da klimadan tut, pervaneye, sıcak sudan, tv'ye kadar herşey vardı.

Geceyi Pattaya'da geçirip, ertesi gün sabah erken saatlerde Koh Chang'e gitme planındaydık... İlk gece, adım atamayacak hale gelene kadar, bir aşağı bir yukarı, yağmur altında Pattaya merkezde gezdik. 







15 EYLÜL CUMARTESİ
PATTAYA

Sabah Koh Chang’e gitmek için uyandığımızda dışarıda deli gibi yağmur yağıyordu. Olduğumuz yerde çakılı kaldık. Koh Chang’e gitmek çin tek seçenek sabah saatleri. 08:00’ da ve 11:00’da ulaşım var.  Fiyatı da biraz pahalı. (bunda da yanlış yaptığımızı biraz geç de olsa anladık. Yapmamız gereken halk otobüsleriyle Trat’a gidip, ordan da Koh Chang ferrysine binmekti)   Biz, turizm ofisinden, gayet lüks araçlarla (otobüs+ferry)  1 kişi 650 Baht’a (34-40 TL) bilet aldık. Bizi kandıran şiddetli yağmur ve çantalar oldu sanırım….


Akşama doğru yağmur dindi… Kendimizi dışarı attık…

















Aslına bakarsanız Pattaya’yı pek sevmedik, gayet ucuz bir şehir olmasına rağmen,  bize hiç gitmedi.  Koh Chang’e gitmek için sabırsızlanıyoruz.…

16 EYLÜL PAZAR
PATTAYA

Ertesi gün uyandığımızda yağmur tüm şiddetiyle devam ediyordu. Bırakın 5 saatlik yoculuk yapmayı dışarı tek bir adım atacak hava yoktu Pattaya’da. Tüm gün odada takıldık. Akşama doğru yağmur yine dindi. Tüm gün, tüm şiddetiyle yağan yağmur, gece olunca  diniyor burda, ne iştir anlamadık.

Zorlu geçen bir yolcuktan ve çok rahatsız olan yataklarda uyumanın ardından kesinlikle bir masaj yaptırmayı hakkettiğimizi düşünüyorduk.  Thailand’da masaj, heryerde çok ünlü. Sokaklar masaj salonu kaynıyor.  Her 2 adımda bir masaj salonu var.  Ayak masajından, thai masajına, el ve balık masajına kadar bir çok seçenek var. Fiyatlar 150 -350 Baht arasında değişiyor ( 8- 18 TL). Biz 150 Baht’ a 1 saat Thai masajı yaptırdık. Masaj için, anlatılmaz yaşanır diyeceğim başka da bir şey demeyeceğim J…. Vücudumuzda çıtırdamadık hiçbir kemik kalmadı…

Muhteşem thai masajından sonra, tavuk dönerle karnımızı doyurduk, Tavuk ve et dönerci neredeyse her köşe  başında var. Döner, gayet doyurucu ve bol döküm. Fiyatlar; 50-60 Baht (3 -3.5 TL). Döner iyi olmasına iyi de, sokaktaki yemek kokuları, kimi zaman dayanılmaz bir hal alıyor...Alışmak zor...





Gündüzleri, yanımızda getirdiğimiz hazır çorbalarla ve marketlerden aldığımız ekmekimsilerle geçirip, geceleri tavuk ve et dönerle, günde 2 kişi 150-160 Baht ( 8-9 TL)  yemek ve suya  para harcayarak 3 gece Pattaya’da kaldık.

Ertesi gün her ne olursa olsun Koh Chang’e gidecektik. Yağmur yolumuzdan alıkoyamayacaktı bizi… Şansımız yaver gitti…. daha  az yağmurlu bir sabaha uyandık.  Sabah 7:30’da, Trat’a gideceğimiz minibüs  kaldığımız hostelin önünden aldı bizi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder