6 Eylül 2012 Perşembe

HAZIRLIKLAR-ACTION 2

Artık aylar-haftalar değil, günler kaldı…

31 Ağustos günü iş yerlerimizden ayrıldık….  Yola çıkmamıza 6 günden az kaldı… Heyecan dorukta. 10 Eylül’de İstanbul’a gidiyoruz. 2 gün İstanbul turu, ardından maceramız start alacak…
Hazırlıklar yazısına kaldığım yerden devam…


FOTOĞRAF MAKİNESİ & BİLGİSAYAR
Seyahatimizde en önemli konulardan biri tabii ki fotoğraf….Anı biriktirmek, dolayısıyla anılarımıza çizgi ve renk veren fotoğraflar biriktirmek son derece önemli bizim için. İkimizin de profesyonel fotoğrafçılık deneyimi maalesef yok. Ama üniversitede aldığım fotoğrafçılık derslerinden, çok da uzak değilim fotoğrafçılığa, makinelere… Her şeyde olduğu gibi fotoğraf makinesi konusunda da uzun araştırmalar yaptık ve bir makine de karar kıldık. Tam bu sırada imdadımıza yeğenimiz Erdem yetişti, Nikon D 40 fotoğraf makinesini bize hediye ederek, bizi çok önemli bir masraftan kurtardı. Buradan bir teşekkür de Erdem Tipici’ye gitsin….

Asus Eee Flare serisinden bir adet netbook aldık…Hiç kuşkusuz ki yanımıza aldığımız en önemli şeylerden biri de bu netbook olacak. Bu siteyi güncellemek, fotoğraf ve videolarımızı kaydetmek, ailelerimizle iletişim kurmak, bir seyir defteri oluşturmak için vazgeçilmezimiz olacak bu netbook.


Ey netbook  yarı yolda bırakma bizi!


Diğer elektronik malzemeler..











FİNANSMANI NASIL SAĞLAYACAĞIZ:
Böyle bir yolculuğa çıkmak kimileri için çok zor, hatta imkânsız. Büyük paralar gerektiğini sanan gerçekten çok insan var. Elbette seçime göre değişken bir durum bu.. Ne istediğini ve nasıl istediğini iyi bilmek gerekiyor bence…  Öncellikle şunu iyi ayırt etmek gerekiyor, bu bir tatil seyahati değil…  O yüzden önceliklerimiz; güzel yemek, kaliteli oteller, kolay ve çabuk ulaşım gibi şeyler olmayacak…


ÖNCELİĞİMİZ HAYALİMİZİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA GERÇEKLERŞTİRMEK
BACKPACKİNG
‘Sırt çantasını hazırlayıp, tek başına ya da bir kaç arkadaşın gerçekleştirdiği bağımsız seyahat veya bütçe seyahati olarak da bilinen Backpacking kavramı, ülkemiz de çok yaygın olmasa da dünyada yaygın olan bir kavram.


Lüks ve pahalı oteller yerine hostellerde konaklama, araç kiralama ve lüks otobüsler yerine toplu ulaşım araçlarının kullanımı, güzel yemekler yerine yöresel yemekler,  o yörenin insanları ile tanışma, zaman geçirme gibi özellikler ile tanımlayabileceğimiz, Backpacking kültürünü, belli bir kalıba sokmak gerçekten zor. Geziden daha çok, eğitim-gelişim- içsel bir tutku olarak algılanması gereken backpacking’i, turistik değil anti-turistik gezi olarak tanımlamak en doğrusu’ sanırım.


Backpackerları; kurulu bir düzeni reddedip, Backpacking’i yaşam biçimi olarak kabul eden, kaplumbağ misali sırtında evini (çantasını) taşıyıp, tüm dünyayı gezmeye çalışan insanlar olarak nitlendirebiliriz .
‘Backpacking tarihi hakkında kesin bir şey söylemek zor olsa da, backpacking kavramıyla ilk 1690’larda karşılaşıldığı söylenir. İlk backpacker olarak Giovanni Francesco Gemelli Careri’den bahsedilebilir. İtalyan gezgin, Mısır’dan başlayarak sırasıyla Anadolu, Kudüs, İran, Hindistan, Çin’i gezmiş, Küba’da İspanyol gemilerine binerek Avrupa’ya dönmüştür.


1980’lerden bu yana teknoloji ve bilişimin gelişmesi ve artan küreselleşme nedeniyle backpacking güvenli ve daha ucuz hale geldiği için yaygınlaşmıştır. Havayolu firmalarının düzenlediği ucuz uçuşlar sayesinde, yeni backpacking rotalarının da çıkması ile tutkun kitlesi daha da genişlemştir’.
Teknoloji ve bilişim de ki gelişmeler backpacking kavramında bir çok değişik ve yeniliğe neden olsa da değişmeyen tek şey dünyayı gezme tutkusu ve sırt çantası sanırım. Backpacking ve backpackerlık kavramlarını daha iyi tanımak isteyenler
www.backpackers-planet.com


www.backpacking-tips-asia.com (Asya için) sitelerine göz atabilirler


NELER YAPTIK - NELER YAPACAĞIZ?
Yola çıkmaya karar verdiğimiz aydan itibaren, günlük masraflarımız dışındaki maaşlarımızdan kalan  paraları biriktirdik. Oturduğumuz evi eşyaları ile birlikte kiraya verdik. Bütçemizi bunlardan karşılamayı hedefliyoruz. Yeni bütçeler oluşturmak için gözümüz- kulağımız- gönlümüz hep açık olacak….

En ucuz hostellerde, kimi zaman hostellerin dorm (yurt) odalarında konaklayıp, couchsurfing’ den (www.couchsurfing.org) yararlanmaya çalışacağız, bazı ülkelerde (Malezya-Endonezya) ev odaları kiralayacağız. Çadırda konaklama imkânı bulduğumuz yerlerde çadır kuracağız, gönüllülük kamplarına başvuracağız, yöre insanlarının yemek yediği yerleri tercih edeceğiz, imkân buldukça kendi yemeklerimizi kendimiz pişireceğiz, daha çok geceleri seyahat edeceğiz, toplu taşıma araçları vazgeçilmezimiz olacak.


Her şeyi kuruşa kuruşuna hesaplamaya çalışıp, bütçemize sadık olmaya çalışacağız. Eminim yaptığımız planlar birbirini tutmayacak, extra birçok masrafla karşılaşacağız ama biliyoruz ki istediğimiz tek şey, çantalarımızı evimiz yapıp yola çıkmak…
Günlerimiz oldukça yoğun geçecek…6 gün sonra yol maceralarımız başlıyor. İstanbul-Abu Dhabi….


Bizi takipleyin……..



2 yorum:

  1. Merhaba;

    Öncelikle yolculuğunuzun müthişkulade geçmesini diliyorum ki öyle olacağından kuşkum yok. Gidip dönenlerin yazılarını çok okudum ama taze taze gidecek birileriyle karşılaşmak acayip heyecan verici :) Şansınız bol olsun.

    Biz de erkek arkadaşımla 1 aydır deli gibi bu işin hayalini kurup planlamasını yapmaya çalışıyoruz. Bizim yolculuğumuza bitirilmesi gereken işler nedeniyle daha 2 yıl var ama her sabah uyandığımda aklımda bu fikrin olması günlerimin güzel geçmesini sağlıyor :)

    10 Eylül'de İstanbul'a geleceğinizi yazmışsınız. Taksim'e çok yakın bir yerde oturuyoruz ve kalacak yer sıkıntınız varsa sizi seve seve ağırlarız, aklınızda olsun. Mail adresim: aylaylay@gmail.com

    Sevgiler ve iyi eğlenceler.

    Aylin.

    YanıtlaSil
  2. Selam Aylin,
    Davetiniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Öyle güzel bir heyecan ki bu, sizin de bunu eninde sonunda tadacak olmanıza çok sevindim. Kardeşimin evinde misafiriz bugün... yarın asıl heyecan başlıyor...
    Birgün bir yerlerde görüşmek dileğiyle
    Sevgiler....

    YanıtlaSil