20 Eylül 2012 Perşembe

19 EYLÜL ÇARŞAMBA
KOH CHANG

Bugün nihayet yağmursuz, güneşli  bir güne uyandık, ucuzluğundan ötürü şüpheye kapıldığımız hostelimizde ilk gecemizi sorunsuz geçirdik.… Küçük küçük böcüklere rağmen, hiçbir haşerata yem olmamayı başardık (sinek kovucu bileklikler işe yarıyor sanırım).

Uyanır uyanmaz uzun bir yürüyüşe çıktık. Muhteşem ormanların, maymun çığlklarının, rengarenk kelebeklerin içinden geçerek, nereye gittiğimizi bilmeden yürüdük….







Koh Chang; Tayland'ın Phuket Adası''ndan sonra ikinci büyük adasıdır. 429 kilometrekarelik bir alana sahip olan Koh Chang, elliye yakın adadan oluşan, bir adalar topluluğunun adıdır aslında. Adanın burunlarından birinin görüntüsü file benzediğinden Fil Adası- Chang olarak anılıyor. 



Zengin canlı hayatı, mercan kayalıkları, uzun beyaz kumsalları, birçok canlıya ev sahipliği yapan muazzam ormanları, görkemli şelaleri ile muhteşem bir ada Koh Chang.

Adanın güzelliklerinin keşfedilmesiyle birlikte, bazı kıyılar hızla yapılaşarak, lüks otellerle dolmuş olsa da, bu durum doğal güzellikleri gölgelemeye yetmiyor Koh Chang'de.





Adada çok sayıda plaj bulunuyor. White Sands Beach, Pearl Beach, Lonely Beach, Bailan Beach bunlardan bazıları. Her bölgede, birbirinden farklı konaklama imkanı sunan oteller bulunuyor. Plaja yakın kulübe veya bungalov tarzı yerlerde kalınabileceği gibi lüks villalarda, süit dairelerde ya da ev kiralayarak da konaklamak mümkün, Koh Chang'da.





Adada bacpacker (sırtçantalı) turizmin en yoğun olduğu bölge Lonely Beach Bölgesi. Bu bölgede, 2 kişi 200-250 Baht'a (11-14 TL) bungalovlarda ucuza konaklayabiliyor.



Adada yerleşim daha çok adanın batı tarafında. Doğu tarafı, dağ ve ormanlarla kaplı  olduğu için kumsal yok. Adanın doğu tarafı görkemli kayalıklara, muazzam şelalelere, yağmur ormanlarına ev sahipliği yapıyor.

Adadaki coğrafi yapı nedeniyle yollar dar ve virajlı. Yokuş aşağı ve yokuş yukarı, aniden yükselen yollar, şahane deniz ve doğa manzarası eşlinde uzanıyor upuzun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder