18 Eylül 2012 Salı


14 EYLÜL CUMA

6,5 saatlik oldukça uzun, ( Benim için, yani Burcu için korkunç ötesi) geçen bir uçak yolculuğundan sonra nihayet 14 Eylül Cuma akşamı Bangkok havaalanına indik. 
Abu Dhabai havaalanında geçirdiğimiz uykusuz 7 saatten sonra uçakta uyuyabileceğimize gayet emindik.


Ama benim için maalesef hiç de öyle olmadı. Her ne kadar yol boyunca kendime telkinlerde bulunduysam da, bir türlü sakinleşemedim, bu da uykuyu imkansız hale getirdi benim için. Amaaa yol arkadaşımız Aydın, yine uykusundan taziv vermeyerek ve benim bütün diretmelerime  rağmen yol boyunca uyudu. Kara bulutların, şimşeklerin, okyanus üstünden geçerken deli gibi sallanmaların eşliğinde geçen, 6:3o saatten sonra nihayet, 18.10 Tayland Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanının koridorlarındaydık...

Planımız gayet basitti. Çıkış kapısının hemen önündeki duraklardan, ücretsiz olan shuttle buslara binip, 

havalanının yakınındaki otobüs terminaline gidip, Koh Chang’e giden en son otobüsü (19.00) yakalamaktı...



Ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı...otobüs terminaline vardığımızda son Koh Chang otobüsünü pisi pisine kaçırmıştık. 

B panımız;  backpackerların Bangkok'da ki  uğrak yeri olan Khosan Road'a gidip geceyi orada geçirmek ve  sabah erken saatte, caddedeki bir otobüs şirketinden direkt bilet alıp, otobüs + boat ile  Koh Chang’e gitmekti.




                                                                        
Otobüs terminalinde fiyat tariflerini incelerken, pattaya otobüslerinin kişi başı 134 baht (7.30 TL)  olduğunu öğrenmemizle fikir değiştirmemiz bir oldu. Khosan Road'u daha önce görmüştük. Görmediğimiz bir yeri görmek,hem de gideceğimiz yere Bangkok'dan daha yakın olmak avantajlı geldi bize. Saat 20:45 otobüsü ile Pattaya'ya gitmek için bilet aldık. 

1 yorum:

  1. Burcu hanım nihayet emelinize ulaştınız:)

    Yazılarınızı merakla bekleyip dikkatle okuyorum.

    Ama kandi fikrimi söylemeden geçemiyicem. Yazıları bu kadar kısa tutmayıpta az daha uzatısanız daha iyi olmazmı?

    Yolunuz daima açık olsun...

    YanıtlaSil